Let’s Talk About Love

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Let’s Talk About Love
Албум на Модърн Токинг
Записан1985
Издаден14 октомври 1985
ЖанрЕвродиско
Времетраене37:59
Музикален издателHansa
Пореден албум2
Продуцент(и)Дитер Болен
Езиканглийски
Хронология на Модърн Токинг
The First Album (1985) Let’s Talk About Love (1985) Ready For Romance (1986)
Сингли от Let’s Talk About Love
  1. Cheri, Cheri Lady
    Издаден: 2 септември 1985 г.

„Let’s Talk About Love“ (в превод Да поговорим за любовта) е вторият албум на Модърн Токинг. Записан е през юли 1985 година и излиза на 14 октомври. От него има пуснат само един сингъл – „Cheri, Cheri Lady“, който става третият №1 на дуета не само в Германия, но и в много други страни.

Информация за албума[редактиране | редактиране на кода]

Историята на „Cheri, Cheri Lady“ /Скъпа, скъпа лейди/ е интересна. Тя е написана някъде през май 1985 г., когато Дитер я представя на Томас в студиото и той е възхитен от нея, защото е лека, шлагерна и с лесно запомнящ се текст. Когато обаче месец по-късно Болен изпраща на Андерс окончателните предложения от песни за албума, песента отсъства! На въпроса на Томас: "А къде е „Cheri, Cheri Lady“?, Дитер отговаря, че я е изхвърлил в кошчето за боклук и все още е там, защото му се струвала твърде елементарна. Томас го убеждава, че песента е много хубава и Дитер я изважда от там и се съгласява да я запишат заедно с още 12 песни, които звукозаписната компания определя за албума. В края на краищата тя не само е включена в албума, но се взема решение да бъде пусната като водещия сингъл. Песента е пусната на 2 септември 1985 г. и две седмици по-късно влиза в Топ 10, а на 14 октомври 1985 г. измества „Мария Магдалена“ на Сандра от първото място и остава 4 седмици на върха. Продадена е в 500 000 копия. В топ 10 прекарва 5 седмици, а в Топ 20 две седмици. В края на краищата Шери, шери лейди става и визитната картичка на дуета. Албумът се изкачва в класацията на 2-ра позиция на 4 ноември 1985 г. и остава там 4 седмици, след което остава в Тор 10 11 седмици и общо 44 седмици в класацията.

Характерното за този албум е, че звучи леко баладично, макар в типичния диско ритъм стил. Песните са мелодични и лесно запомнящи се. Това прави албума достатъчно успешен и предпочитан за домашно слушане. На упреците на критиците, че песните на „Модърн Токинг“ са подходящи за слушане не в големи концертни зали, а предимно в домашна обстановка от хора отпочиващи след тежък изморителен ден, певците отговарят спокойно: „Те не са предназначени за други хора.“ Измежду песните в албума Дитер посвещава една на току-що родения си първороден син – Марк – „With a little love“, която е пусната и като максисингъл. Приятни са и разкошните балади – „Wild wild water“ и „Why Did You Do It Just Tonight“, с ярко изразен лиричен текст, дискотечното парче – „Heaven will know“ и разкошната „Don't Give Up“. Въобще песните, както в първия, така и във втория албум са с много стилни и романтични текстове, което е основната предпоставка за успеха на албума.

Списък с песните[редактиране | редактиране на кода]

  1. „Cheri, Cheri Lady“ – 3:45
  2. „With A Little Love“ – 3:33
  3. „Wild Wild Water“ – 4:18
  4. „You're The Lady Of My Heart“ – 3:19
  5. „Just Like An Angel“ – 3:14
  6. „Heaven Will Know“ – 4:02
  7. „Love Don't Live Here Anymore“ – 4:22
  8. „Why Did You Do It Just Tonight“ – 4:23
  9. „Don't Give Up“ – 3:19
  10. „Let's Talk About Love“ – 3:53